Vadmin.ro - Experiente in online … Acum lucrez impreuna cu Slabuta(.ro) la Slabute.ro

Troll

Definitii, Forum, Slabute.ro

Acest articol l-am scris pe forum.slabute.ro

Troll, este un provocator, care lanseaza o discutie sau se implica intr-o discutie existenta deja, cu scopul de a crea un conflict de idei, care sa duca la cearta si destabilizare comunitate (mai simplificat, o sa-i puteti identifica prin termenul “enervant” si “certaret”).

Un troll, de obicei se foloseste de tematica comunitatii, pentru a crea un conflict, care sa duca la incalcarea etichetei si a regulelor de conduita in forum pentru ceilalti membri din comunitate. Drept consecinta pe langa el sa fie penalizati si membri ‘inocenti’, care doar au reactionat la ‘capcana’ pusa de troll (nu reactionati, ca va implicati inutil, persoana in cauza nu cauta sa duca o discutie, ci cauta sa va enerveze, ca sa incalcati regulamentul si eventual sa va certati cu ceilalti membri. Sesizati un moderator sau administrator, pentru ca acel cont trebuie inchis).

Un troll ataca orice forma de autoritate care il impiedica sa creeze zanzanie folosind expresii-cheie cum ar fi: cenzura, comunism, libertate de exprimare. Drept exemplu, s-au observat tentative de a ataca ideile pe care le promoveaza comunitatea de Slabute, de a agresa verbal pe Slabuta, Slabutele Moderator sau slabute de valoare din comunitate. Slabuta, Slabutele Moderator si celelalte slabute cu experienta care ajuta la construirea si promovarea valorilor din comunitate (slabit si stil de viata sanatos), au facut lucruri care nu au echivalent si doar o persoana rau intentionata ar face astfel de “atacuri”.

Motive

In troll se pot transforma unele persoane care esueaza in scopul de promovare ascunsa a unor produse, servicii sau organizatii si vor sa se razbune pe moderatori/super-moderatori/administratori pentru ca nu au reusit. Se observa foarte simplu cazurile acestea, deoarece toate acuzatiile incep public sa fie aduse la adresa moderatorilor si administratorilor cu scop de discreditare si intarire pozitie pentru troll, ca sa nu se primeasca ‘promovarea’ un esec si sa fie perceputa negativ. Este foarte usor de demonstrat “premeditarea” unui astfel de troll, deoarece la inregistrare accepta un regulament pe care il incalca.

Dupa cum stiti, comunitatea de slabute promoveaza stilul de viata sanatos, slabitul si alimentatie corecta, comportamentul civilizat si acest lucru poate atrage multi “trolli concurenti”, care sa vrea sa destabilizeze relatiile din comunitate, sa creeze disconfort, dezordine, etc.

O sa observati ca majoritatea slabutelor care, cu adevarat, vor sa slabeasca, sa primeasca sfaturi si sa-si faca prieteni, nu le intereseaza subiecte ‘generatoare de scandal’, ci incearca sa se integreze in comunitate, sa respecte celelalte slabute si sunt dornice sa asimileze cat mai mult informatii ce tin de slabit si stil de viata sanatos.

Continuare pe forum.slabute.ro: Ce este un “Troll”?

Mai citiţi...

Ai o întrebare/comentariu?