Vadmin.ro - Experiente in online … Acum lucrez impreuna cu Slabuta(.ro) la Slabute.ro

Analog

Analog

Analog, este un termen, care descrie un set de echipamente si formate de date, care au la baza tehnologia pe baza de valori continui. Spre deosebire de un sistem digital, un semnal analogic, poate avea la un moment dat orice valoare.

Termenul analog se refera la majoritatea dispozitivelor pe care le cunoasteti, inclusiv la baza fiecarui dispozitiv digital.

Un dezavantaj a tehnologiei analogice este faptul ca informatiile in format analogic sunt complexe si sunt foarte dificil de prelucrat intr-un mod foarte precis.

Citeste articolul complet »

Digital

Digital

Digital, este un termen, care descrie un set de echipamente si formate de date, care au la baza tehnologia pe baza de valori discrete (de exemplu valori: 1 sau 0) spre deosebire de un sistem analog. Termenul digital se refera la stiinta calculatoarelor si la electronica.

Un avantaj a tehnologiei digitale, este posibilitatea de prelucrare si transmitere a datelor in format digital, fara a pierde din calitatea informatiei digitale si/sau posibilitatea de a identifica usor daca informatia este eronata.

Un dezavantaj a tehnologiei digitale este faptul ca trebuie sa esantioneze valori continui din mediul real in valori discrete si acest lucru poate duce la pierderea unor informatii in procesul de conversie.

Citeste articolul complet »