Vadmin.ro - Experiente in online … Acum lucrez impreuna cu Slabuta(.ro) la Slabute.ro

Insigne Slabute.ro

Design, Noutati, Sanatate, Slabuta.ro, Slabute.ro, Stil de viata

Pentru fanii care susţin şi apreciază Slăbuţe, am creat un set de insigne pentru promovare şi suport a stiluluii de viaţă sănătos şi a valorilor de pe Slabute.ro.

Am creat mai multe insigne autentice care reprezintă cel mai bine atât pe tine, cât şi comunitatea Slăbuţe.ro. Poţi ajuta pe Slăbuţa şi celelalte slăbuţe şi poţi transmite mesajul sănătos al comunităţii afişând aceste insigne la semnătura ta în forum, pe contul tău de Facebook, hi5, Twitter sau în alte locaţii deschise spre promovarea stilului de viaţa sănătos şi alimentaţiei corecte.

Insignele de pe Slăbuţe pot fi găsite aici: Insigne – împreună învăţăm să trăim sănătos!

Citeste articolul complet »

RSS, bun sau nu pentru proprietarii/autorii de site-uri?

Internet
RSS, bun sau nu pentru proprietarii/autorii de site-uri?

Ca o definitie generala, RSS este un standard ce defineste un format de documente electronice, destinate pentru prezentarea continutului intr-un format alternativ (de obicei, altul decat HTML), cu scopul de a  fi preluate de unele programe (agregatoare de continut) si  utilizate in scop personal sau comercial. Despre formatul RSS si despre agregatoarele de continut, s-a vorbit mai pe larg in articolele precedente.

In cuvinte mai simple, site-ul sau blog-ul vostru, daca are activata aceasta functionalitate (de a oferi continut si in format RSS), poate fi citit si altfel decat in format HTML, adica altfel decat prezentarea pe care o vedeti in navigator.

Problema care se va discuta este:

Pentru un proprietar/autor de site/blog, este citirea prin RSS un mecanism bun sau nu?

Raspuns: Depinde de multi factori, poate fi benefic pentru unii si mai putin benefic pentru altii, in dependenta de necesitate autorilor/proprietarilor, tipul site-ului si tipului de vizitatori.

Citeste articolul complet »

Agregatoare de continut

Internet
Agregatoare de continut

Agregatoare de continut (software), sunt aplicatii care colecteaza, proceseaza si gestioneaza continut web, oferit in acest sens. Acest continut web, oferit public pentru preluare si procesare, caruia i se mai spune si feed-uri web, poate fi documente in format HTML, documente RSS (feed-uri RSS), documente Atom (feed-uri Atom) sau alte tipuri de documente . De obicei, pentru agregarea de continut, in ultima vreme, cel mai des se folosesc documentele in format RSS (feed-uri RSS oferite pe blog-uri, site-uri de stiri si alte tipuri de portaluri). Programelor de agregare li se mai spune si RSS reader, feed reader si news reader.

In dependenta de modul de implementare si cerintele de utilizare, pot fi aplicatii de calculator (programe/software de calculator) sau aplicatii web (rulate pe un server).

Citeste articolul complet »

RSS

Definitii, Internet
RSS

RSS (Really Simple Sindication), este un standard web, care defineste un (alt) format de publicare continut, care sa poata fi usor preluat de catre unele parti terte (programe). Formatul RSS are la baza limbajul de descriere (marcare) a datelor XML (Extensible Markup Language). Acest lucru ofera unui document in format RSS avantajul  de a fi portabil si usor de procesat.

Un document RSS contine unul sau mai multe ‘articole’ (cel mai des), complete sau partiale, cu informatii adiacente cum ar fi autorul, data publicarii, link-ul catre acel ‘articol‘, etc. Acest document poate fi generat fie dinamic (cel mai des) fie creat manual, cu ajutorul unui simplu editor de text si cu conditia sa respecte formatul impus de standardul RSS. Un exemplu de document RSS:

Citeste articolul complet »

Cum sa protejezi o imagine (poza)?

Internet, Protectie
Cum sa protejezi o imagine (poza)?

Imaginile publicate pe un site de pe Internet, in special cele de natura comerciala, au dezavatajul ca pot fi copiate si eventual utilizate neautorizat pe alte site-uri. Este foarte usor pentru un vizitator sa copieze pe calculatorul personal o imagine de pe oricare site de pe Internet.

Ce trebuie de facut pentru a proteja o imagine?
Probabil primul lucru, pe care trebuie sa-l faceti, este sa scrieti pe site un mic regulament si sa anuntati in el ca “nu este permisa copierea pozelor fara acordul autorului”. Al doilea lucru pe care trebuie sa-l faceti, este sa aplicati pe poza un watermark (sau mai specific watermark digital). Un watermark este un insemn text sau grafic, care se aplica peste imaginea originala. Acest lucru va transmite vizitatorilor semnalul: “nu este permisa copierea acestei imagini”. In plus, chiar si daca unii vizitatori sau proprietari de alte site-uri “ignora”, atat regulamentul, cat si “semnalul” transmis, la publicarea/copierea imaginii pe alt site, conform cu watermark-ul aplicat pe poza, se va sti cine este autorul pentru imaginea in cauza.

Citeste articolul complet »