Vadmin.ro - Experiente in online … Acum lucrez impreuna cu Slabuta(.ro) la Slabute.ro

E-mail fals

E-mail
E-mail fals

E-mail fals, reprezinta un mesaj de e-mail, care este trimis din numele altei persoane sau companii cu scopul:

A virusa calculatorul persoanei care primeste aceste e-mailuri
A fura informatii importante de la destinatarul care primeste acest e-mail
A discredita sau prezenta o imagine distorsionata despre numele persoanei sau firmei, care a fost folosit
A prezenta oferte comerciale false sau alte scheme comerciale

Cum identificam un e-mail fals?
Pentru a identifica un e-mail fals se va prezenta un exemplu real, luat chiar din casuta de mesaje. Vreau sa mentionez ca numele Hallmark (putea fi si alt nume) prezentat in exemplu de mai jos nu a trimis aceste mesaje si nu este implicat in trimiterea lor. Acest nume a fost folosit cu rea intentie de catre atacatori pentru a castiga increderea persoanei care primeste acest mesaj si de a virusa calculatorul persoanei in cauza. In imaginea de mai jos este prezentata o captura de e ecran cu un asemenea tip de e-mail (faceti clic pe poza pentru a vedea mai in detaliu). La prima vedere pare a fi un mesaj cu o felicitare primita din partea companiei respective si daca se trece cu mouse-ul peste link-uri, se observa ca majoritatea puncteaza catre site-ul companiei cu exceptia [...]

Citeste articolul complet »

Cum ma pot proteja de virusi?

Securitate

Pentru a ne proteja mai eficient de virusi trebuie sa intelegem un lucru simplu: un virus poate infecta un calculator prin executarea voluntara sau involuntara a unui fisier deja infectat, care provine de pe un alt calculator infectat, fie ca acel fisier este luat de pe un CD de la un prieten, sau este descarcat de pe Internet, sau s-a intrat pe o pagina web care continea un virus sau a fost primit prin E-mail.
Pentru protectia impotriva programelor virus, au fost create programele antivirus, care prin diverse metode, monitorizeaza calculatoarele pe care sunt instalate si protejeaza impotriva acestor programe virus.
Programele antivirus vegheaza toate deschiderile de fisiere si fac o verificare preliminara la infectie inainte de deschiderea propriu-zisa a acelui fisier. Daca se identifica ca fisierul este infectat, (de obicei) se face anuntarea utilizatorului despre problema si se incearca ‘curatarea’ acelui fisier.
Un program antivirus, poate fi folosit si pentru dezinfectarea unui calculator deja infectat, prin instalarea programului si rularea procesului de scanare si curatare a unitatilor de stocare (discuri si memorie volatila calculator).
Pornind de la lucrurile simple de mai sus sfaturile despre cum sa te protejezi mai bine de virusi, sunt:

Instalati un program antivirus bun
Executati cu ajutorul programului antivirus o scanare [...]

Citeste articolul complet »

Ce este un virus de calculator?

Securitate

Ce este un virus de calculator?
Un virus de calculator, este un program de calculator cu caracter mai special, creat (de un programator) pentru a infecta calculatoarele in vederea efectuarii unor operatiuni dorite de autorul virusului, fara acordul utilizatorului/proprietarului, pe calculatorul persoanei atacate. O caracteristica de baza si necesara unui program de tip virus, este capacitatea de a se copia dintr-un calculator in altul prin diverse metode in asa fel incat sa ajunga pe cat mai multe calculatoare si sa execute operatiunile dorite de autorul lui. O alta caracteristica importanta al unui program de tip virus este capacitatea lui de a sta ‘ascuns’ si de a putea fi cat mai greu de ‘detectat’.
Denumirea de virus provine de la similaritatea, din punct de vedere ‘operare,’ cu virusii care infecteaza prin intermediul a diverse moduri de transport (lichide, aer, atingere, etc.) celulele vietatilor si programeaza celulele pentru a se inmulti si a compromite functionalitatea lor de baza. In cazul virusilor de calculator, se refera strict la calculatoare si inca nu sunt un pericol pentru oameni .
Cine creaza un virus?
Un virus, este cum am spus si mai sus un program mai special prin faptul ca are nevoie de capacitati de autocopiere si [...]

Citeste articolul complet »