Vadmin.ro - Experiente in online … Acum lucrez impreuna cu Slabuta(.ro) la Slabute.ro

Baza de date e-mail-uri

Securitate

In ultimii ani, circula prin intermediul e-mail-ului o escrocherie, din categoria e-mail fals, in care se propune o vasta baza de date cu e-mail-uri, pentru cateva sute de lei noi. Nu am putut sa scriu mai devreme despre aceasta escrocherie, pentru ca inca nu exista acest blog, dar nu este timp pierdut, pentru ca “schema” inca exista si probabil multe persoane cad in capcana ei.

Acum sa trec direct la subiect. Aceasta escrocherie consta in primirea unui mesaj de e-mail, care promite miraculos un milion si ceva de e-mail-uri organizate corespunzator pe categorii, bonus inca alte e-mail-uri si un program, care promite ca poate face SPAM, pentru a va putea promova afacerea.

Toate bune si frumoase, dar in realitate, daca v-ati duce la intalnire, pe langa o lista de alte “aberatii” promise, nu o sa primiti decat o lista “aleatoare” de e-mail-uri, luate de pe Internet prin itermediul unui program, care scaneaza pagini web la intamplare si incearca sa identifice adrese publice de e-mail, publicate pe unele site-uri (anunturi, job-uri, etc.). De asemenea probabil o sa vi se ofere si un program de trimis e-mail-uri, descarcat gratuit de pe undeva, dar inclus in pret ;) .

Al doilea motiv pentru care nu se merita o asemenea “investitie”: este ca, daca si ar fi corecte acele adrese de e-mail, mecanismele anti-SPAM sunt asa de bine puse la punct in ziua de azi, ca nu o sa va permita sa trimiteti acele mesaje de “promovare”, deci doar timp si bani pierduti degeaba.

Concluzie: aceste baze de date sunt o escrocherie, nu cheltuiti banii degeaba!

Anexez mai jos si mesajul in original:

NOU !!! baza de date : USA -6 milioane de adrese
Canada – aprox 2 milioane
UK
Italia

Oferim servicii de promovare prin e-mail tuturor persoanelor si companiilor interesate, la cele mai mici preturi!

Aveti oportunitatea de a va promova acum compania sau afacerea dumneavoastra, prin mail, pentru un impact maxim! Uitati de promovarea clasica, costisitoare, in care trebuie sa investiti mii si zeci de mii de euro, doar pentru ca reclama dumneavoastra sa fie vazuta de cateva zeci de persoane. Incercati modalitatea de promovare prin mail, unde mesajul dumneavoastra ajunge direct la persoanele interesate.

Baza noastre de date contine peste 1, 300 000 de adrese de e-mail din romania , in care se regasesc persoane fizice , peroane juridice , institutii si firme , iar aceasta baza este updata periodic .

Baza de date este impartita pe :

-persoane fizice

-persoane juridice

-orase

-domenii de internet

De ce sa alegi aceasta metoda ? :

- daca ai o pagina web si vrei traficul sa fie mare

- daca ai o oferta si vrei ca toata lumea sa afle de ea

- daca vrei sa faci reclama la ceva si vrei ca rezultatele sa fie bune

-daca vrei sa iti creasca vanzarile si ca afacerea sa iti mearga bine

Uita de toate metodele vechi de promovare clasica , afise , pliante , promoteri si alege aceasta vraianta , care este foarte putin costisitoare si rezultatele pot fi printre cele mai bune .

Pretul bazei de date este de 500 Ron

Daca vreiti un parteneriat , noi iti putem face reclama , sau ce doriti periodic cand avetzi nevoie , Detinem cele mai bune software-uri de pe piata pentru trimiterea mesajelor in masa .

Capacitatea de trimitere este de 400.000 de e-mailuri pe ora , iar mesajele pot fi text sau grafice de orice dimensiune

Pentru servicul de trimitere de catre noi pretul este de 700 Ron.

La parteneriatele de lunga durata se vor aplica bonusuri si reduceri.

Pentru siguranta dumneavoastra , si ca sa va convingeti ca este real si nu se fac glume tot procesul de trimitere a e-mailurilor este filmat si vi se va trimite dovada .

Pentru alte detalii si informatii nu ezitati sa ne contactati pe aceasta adresa de mail: ********@yahoo.com

Va rugam daca puteti lasa-ti un id de messnger sau un nume de telefon si persoana de contact

Id nostru este : ******* – pe yahoo

Suport Legal: Baza noastra de date este compusa din adrese oficiale de e-mail ale persoanelor fizice si juridice romane listate in cataloage publice, in vederea primirii de mesaje de la potentiali clienti si furnizori. Astfel este indeplinita prevederea articolului 7, alineatul 1 din legea numarul 365/2002, privind consimtamantul destinatarului. Toate mesajele trimise vor contine in interior datele complete de identificare a expeditorului (denumire completa, cod unic de inregistrare, adresa, numere de telefon si fax precum si adresa de e-mail). Mesajele transmise vor preciza in mod expres adresa de e-mail a expeditorului de pe care se face trimiterea precum si pe care se poate raspunde.

Nota! Acest mesaj nu este un SPAM. Contine datele noastre de
identificare si
instructiuni de dezabonare. V-a fost oferit din urmatoarele motive: ati
solicitat primirea ofertei noastre; sunteti un partener al firmei
noastre;
sunteti in baza noastra de date ca urmare a unor corespondente
anterioare;
adresa dvs. a fost selectata dintr-o baza de date la care dvs. ati
subscris;
adresa dvs. a fost facuta publica de catre dvs. prin afisari cu
caracter
publicitar. Ne cerem scuze daca mesajul ajunge la dvs. dintr-o eroare.
Daca
doriti sa nu mai primiti mesaje publicitare in viitor va rugam
trimiteti un
reply cu mesajul “UNSUSCRIBE”. Va multumim pentru intelegere.

Mai citiţi...

6 comentarii pentru "Baza de date e-mail-uri"

 1. xergos055 Ianuarie 4th, 2011, 0:19

  Ai spus: alte “aberatii” de unde sti ? “aleatoare” de e-mail-uri, luate de pe Internet prin itermediul unui program, care scaneaza pagini web la intamplare ? Nu am nimic cu cei care nu se lasa pacaliti, insa de la asta pana la afirma ceva fara a fii sigur mai e mult. Sunt programator web si da, se pot strange e-mailuri pe categorii , in functie de site-ul de unde le extragi …. si tot asa pe ce criterii vrei. Nu e nimeni de acord cu spamul insa daca iti postezi adresa de e-mail pe o pagina pe internet care e vizibila tuturor, nu vad de ce sa ai si pretentia sa nu primesti e-mailuri nesolocitate. E ca si cum ti-ai pune posa pe internet si nu vrei sa ti-o vada nimeni. Si pana la urma daca exista persoane interesate de aceasta baza de date de e-mailuri care e problema ta?

  [Răspunde]

 2. Vadmin Ianuarie 4th, 2011, 23:02

  In primul rand trebuie sa mentionez ca nu este vorba daca “este problema mea”, “sunt eu de acord sau nu”, “la ce sa se astepte cei care publica adrese e-mail”, etc. ci este o problema de ordin legal.

  Prin simplu fapt ca SPAM-ul este ilegal, aceasta discutie nu are sens, dar totusi o s-o dezvolt putin, pentru ca situatia este si mai grava.

  O sa definesc printr-o propozitie cum suna aceasta “afacere” de procesare site-uri pentru a extrage adrese de e-mail in vederea comercializarii lor – “furt adrese e-mail (continut) de pe site-uri pentru a le comercializa in vederea trimiterii de mesaje e-mail de tip SPAM”.

  Acest articol este facut cu scopul de a ajuta sa inteleaga pe toti cei care sunt implicati in vanzarea/achizitionarea unei astfel de baze de date cu adrese de e-mail. Sunt multe probleme legate de acest subiect pentru ambele parti implicate: nu cred ca exista acord comercial de revanzare a continutului cu proprietarii site-ului de pe care se extrag adresele e-mail, se incalca regulamentele interne de functionare a site-urilor, nu exista o metoda prin care sa se stie care utilizatori si-au dat acordul de a primi “newsletter” si care nu. Toti cei care trimit astfel de mesaje, incalca legea. Sansa de a ajunge toate mesajele la destinatie este mica, deaoarece exista mecanisme anti-SPAM, care filtreaza astfel de mesaje. Nu exista program care sa grupeze cu o acuratete 100% adresele de e-mail. Nu ai de unde sa stii daca adresele de e-mail mai sunt valide sau nu, si aceasta lista poate continua.

  Concluzia este evidenta. Cel mai expus este “cumparatorul”, care nu chiar stie cu exactitate ce primeste, nu este sigur ca va trimite acele mesaje, isi va crea imagine negativa de “SPAM-er”, va incalca legislatia si poate fi sanctionat, etc.

  [Răspunde]

 3. Ade Varul Martie 22nd, 2011, 1:52

  Cand primiti pliante in posta sau primiti mesaj de la Orange nu mai plangeti ca astia fac spam. Spam-ul pentru cine nu stie inseamna mesaj nesolicitat. De ce Spamurile sunt interzise? Pentru ca toata lumea ar face bani daca le-ar utiliza. Si eu am 2 miloane de adrese de mail si nu le-am folosit pana acum. Inca strang si vreau sa ajung la 20 de milioane. Cine vrea sa ma ajute nu va avea de piedut

  [Răspunde]

  Eu cu Mine a raspuns:

  Salutare tuturor. Intr-adevar nu ai voie sa faci SPAM, e contra legii si mi se pare si logic. Ganditi-va cum ar fi sa primiti cate un mail sau un fluturas in posta, nu de la toate firmele ci doar de la jumatate dintre ele… BUN ! Cu toate acestea, nu sunt de acord ca mesajele nesolicitate sa fie catalogate SPAM. Daca ai trimis mesaj promo, ala s-a dezabonat si tu inca ii mai trimiti 2-3, asta da, asta e SPAM. Nu consider ca cei care isi afiseaza adresele public pot avea pretentia sa nu primeasca promo. E ca si cum ai spune ca celebritatile nu au voie sa fie fotografiate de paparazzi (nu ca as fi de acord, dar nu e ilegal!! ). Si-acum sa va spun ce am patit :) Am cumparat si eu o astfel de baza … si am inceput sa trimit … 75% SUNT generate si imi mananca filtrul de “inexistent” ca sa-mi curat adresele. Ba mai mult, am avut si o adresa “capcana” care se numeste SPAMTRAP (vedeti pe internet ce inseamna) ca urmare, serverul SMTP a fost blacklist-at si am primit atentionare ! Deci trebuie sa aveti o baza curata, una cu 1000 adrese reale valoreaza mai mult decat una cu 1 milion “extrase” si pline cu SPAMTRAP.

  [Răspunde]

 4. skynetmaster Iulie 2nd, 2011, 2:23

  am o solutie. cine incearca reclame din astea fara sa fiu abonat la site-ul sau produsul respectiv ii blochez mail-ul in cateva minute. acelasi lucru va sfatuiesc sa faceti.

  [Răspunde]

 5. eu Noiembrie 17th, 2011, 1:39

  de ce a devenit o moda sa criticam pe cei care vand adrese de e-mail pentru a ne promova si indexa forumul …

  [Răspunde]

Ai o întrebare/comentariu?