Vadmin.ro - Experiente in online … Acum lucrez impreuna cu Slabuta(.ro) la Slabute.ro

Dezactivare RSS in Wordpress

Site

In articolul “RSS, bun sau nu pentru proprietarii/autorii de site-uri?” s-au discutat mai multe motive pro si contra tehnologiei RSS.

Pentru cei care au luat decizia sa dezactiveze prezentarea continutului in format RSS pentru un blog, creat pe platforma Wordpress, exista o solutie. Pentru a efectua pasii de mai jos, este nevoie de cel putin un mimumum de cunostinte in domeniul tehnologiilor web (HTML, PHP).

Pentru a dezactiva RSS, vor trebui de adus cateva modificari ‘template’-ului curent al blog-ului. Dupa cum stiti, in Wordpress, prin intermediul unei arhitecturi bazate pe ‘template’-uri, se poate schimba design-ul blog-ului, prin modificarea ‘template’-ului curent (directorul/locatia: <<locatia de instalare Wordpress>/wp-content/themes/<<denumire tema curenta>>/).

Citeste articolul complet »

Driver

Definitii, Hardware, Software
Driver

Driver, este un program specializat, care permite extinderea capacitatilor unui sistem de calcul (pc, telefon, handheld, etc.) bazat pe un sistem de operare, permitand utilizarea de noi componente hardware si periferice externe, si asigurand comunicarea intre sistemul de operare si acestea. Un driver mai poate fi privit si ca o “punte de comunicare” intre sistemul de operare si dispozitivul pentru care este creat. Inca un sinonim pentru driver, ar fi “adaptor”, prin simplu fapt ca transforma “cererile” sistemului de operare in comenzi interne specifice dispozitivului in cauza.

Un sistem de operare, ca sa poata “oferi” utilizatorilor (sau programatorilor) un dispozitiv, fie el o componenta din calculator sau un periferic extern, trebuie sa “stie” sa comunice cu el.

De exemplu, dupa cum stiti, pe piata se comercializeaza mai multe marci si modele de imprimante si fiecare din aceste imprimante, in dependenta de producator si model, este construita in felul ei si accepta comenzi intr-un mod specific ei (semnale, comenzi, etc.). Ar fi imposibil pentru un sistem de operare sa “stie” cum sa comunice cu fiecare imprimanta existenta pe piata, pentru ca fiecare producator le construieste in felul lui si periodic apar modele noi. De aceea s-a creat arhitectura de tip sistem de operare/driver, adica producatorii sistemului de operare specifica “ce se asteapta sa faca” o imprimanta, iar producatorul imprimantei furnizeaza un driver, care “stie cum sa faca” acele functionalitati la care “se asteapta” sistemul de operare.

Citeste articolul complet »