Vadmin.ro - Experiente in online … Acum lucrez impreuna cu Slabuta(.ro) la Slabute.ro

Dezactivare RSS in Wordpress

Site

In articolul “RSS, bun sau nu pentru proprietarii/autorii de site-uri?” s-au discutat mai multe motive pro si contra tehnologiei RSS.

Pentru cei care au luat decizia sa dezactiveze prezentarea continutului in format RSS pentru un blog, creat pe platforma Wordpress, exista o solutie. Pentru a efectua pasii de mai jos, este nevoie de cel putin un mimumum de cunostinte in domeniul tehnologiilor web (HTML, PHP).

Pentru a dezactiva RSS, vor trebui de adus cateva modificari ‘template’-ului curent al blog-ului. Dupa cum stiti, in Wordpress, prin intermediul unei arhitecturi bazate pe ‘template’-uri, se poate schimba design-ul blog-ului, prin modificarea ‘template’-ului curent (directorul/locatia: <<locatia de instalare Wordpress>/wp-content/themes/<<denumire tema curenta>>/).

1. Modificarea fisierului functions.php. Se vor adauga urmatoarele linii de cod PHP (obligatoriu intre tag-urile de PHP):

function cb_disable_rss() {
wp_die('Continutul in format RSS nu este disponibil, va rugam sa vizitati '
. 'direct <a href="'. get_bloginfo('url') .'">pagina noastra</a>.');
}
add_action('do_feed', 'cb_disable_rss', 1);
add_action('do_feed_rss', 'cb_disable_rss', 1);
add_action('do_feed_rss2', 'cb_disable_rss', 1);
add_action('do_feed_atom', 'cb_disable_rss', 1);
add_action('do_feed_rdf', 'cb_disable_rss', 1);

2. Modificarea fisierului header.php

Din acest fisier, se va sterge urmatoarea linie de cod:
<link rel="alternate" type="application/rss+xml" title="<?php bloginfo('name'); ?> RSS Feed" href="<?php bloginfo('rss2_url'); ?>" />

3. Vor trebuie revizuite si editate si celelalte fisiere din template. Trebuie sterse si link-urile, catre feed-urle RSS, care nu-si mai au sensul in acest caz, deoarece furnizarea de continut RSS este dezactivata.

Cam atat, procedura de dezactivare RSS in Wordpress a luat sfarsit. Blog-ul vostru nu va mai oferi continut in format RSS si posibilitatea de preluare automata de continut va fi minimalizata, deoarece formatul HTML, in care este prezentat continutul site-urilor de pe Internet, este mult mai dificil de prelucrat.

Mai citiţi...

Ai o întrebare/comentariu?