Vadmin.ro - Experiente in online … Acum lucrez impreuna cu Slabuta(.ro) la Slabute.ro

Ciorditori

Furt
Ciorditori

Asa cum am scris si in articolul Categorii hoti o sa detalizez fiecare tip de comportament de tip “hot” (este “clasificarea” mea personala a “fenomenului”). Mentionez ca acesta “clasificare” o sa o limitez doar la domeniul IT, desi probabil poate fi aplicata si in alte cazuri.

“Infractori”, sunt persoane sau institutii, care, dispun de mai multe sau mai putine cunostinte legale, de o valoare morala dubioasa si care sigur nu dispun de “frane”, cand vine vorba de copiat partial sau total atat continut, cat si idei. De obicei un individ de tip “infractor”, care copie idei si continut, este mai greu de gasit si identificat, deoarece fiind constient de infractiunile pe care le comite, se “ascunde”.

Citeste articolul complet »

“Categorii” de hoti

Furt
“Categorii” de hoti

In trend-ul de furt, care exista pe Internet, usor se identifica doua categorii de hoti:

Ciorditori – persoane care fura (de multe ori nici nu se chinuie sa mai altereze continutul, de obicei “disperati” sau “presati” de cineva)
Bufoni – persoanele, de obicei cu un nivel de inteligenta un pic mai ridicat decat ciorditorii, care acuza pe altii de hotie, in timp ce ei fac exact aceleasi lucruri (intr-un fel ironic, sunt “hazlii”, de unde le-am dat si denumirea).

Pot avea doar una sau (de ce nu) chiar ambele “calitati” (o sa catalogam ironic: nivel de maiestrie).
Ciorditorii sunt foarte usor de identificat, este destul sa faceti o cautare dupa mai multe “fraze din textele lor” prin intermediul motoarelor de cautare si sa verificati daca continutul se mai gaseste si in alte parti.
Bufonii sunt mult mai greu de identificat, pentru ca de multe ori le trebuie un “minimum de pozitionare ierarhica”, de unde sa poata “dicta” acele “acuzatii” la adresa celorlalti si sa-si caute “de treaba”.
O sa aloc pentru fiecare “abilitate” cate un articol, completat cu exemple ca sa se poata identifica mai bine fenomenul.
P.S. Pe masura ce o sa mai identific “abilitati” noi, o sa “imbunatatesc” clasamentul de hoti.
[...]

Citeste articolul complet »