Vadmin.ro - Experiente in online … Acum lucrez impreuna cu Slabuta(.ro) la Slabute.ro

“Categorii” de hoti

Furt

jail-522x347 Categorii de hotiIn trend-ul de furt, care exista pe Internet, usor se identifica doua categorii de hoti:

 • Ciorditori - persoane care fura (de multe ori nici nu se chinuie sa mai altereze continutul, de obicei “disperati” sau “presati” de cineva)
 • Bufoni – persoanele, de obicei cu un nivel de inteligenta un pic mai ridicat decat ciorditorii, care acuza pe altii de hotie, in timp ce ei fac exact aceleasi lucruri (intr-un fel ironic, sunt “hazlii”, de unde le-am dat si denumirea).

Pot avea doar una sau (de ce nu) chiar ambele “calitati” (o sa catalogam ironic: nivel de maiestrie).

Ciorditorii sunt foarte usor de identificat, este destul sa faceti o cautare dupa mai multe “fraze din textele lor” prin intermediul motoarelor de cautare si sa verificati daca continutul se mai gaseste si in alte parti.

Bufonii sunt mult mai greu de identificat, pentru ca de multe ori le trebuie un “minimum de pozitionare ierarhica”, de unde sa poata “dicta” acele “acuzatii” la adresa celorlalti si sa-si caute “de treaba”.

O sa aloc pentru fiecare “abilitate” cate un articol, completat cu exemple ca sa se poata identifica mai bine fenomenul.

P.S. Pe masura ce o sa mai identific “abilitati” noi, o sa “imbunatatesc” clasamentul de hoti.

Mai citiţi...

Un comentariu pentru "“Categorii” de hoti"

 1. amuzament online Aprilie 10th, 2010, 12:21

  Hai ca te ajut eu sa clasificam aceste persoane de tip hot

  1. hotii fara scoala (ciorditori)
  2. hotii elevati de doua feluri a) hoti elevati originali
  b) hoti elevati corporativi

  1. Hotii fara scoala sunt cei care copiaza 100% orice articol si orice idee. Sunt identificati prin simplul search pe orice motor de cautare. Si deci cand sunt gasiti si amenintati sunt pusi in situatia dificila pentru ei de a semna articolul , de a pune un link in header ( pe care ei il plaseaza in footer fara sa stie dece) si care nu au abilitatea de a schimba topica.

  2. Hotii elevati sunt cei care construiesc comunitati online , copiind ideea de baza (structura, articole+ titlul) dar modificand topica + inserand noi sinonime astfel incat niciun motor de cautare nui poate identifica cu continut duplicat.

  A doua categorie de hoti,sunt hotii elevati. Acestia nu pot fi idnetificati cu ochiul liber ci doar daca esti un specialist in domeniu si la randul tau cunosti indeajusn de bine fenomenul despre care si tu ai scris (acestianu sunt hoti idnetificati social ci sunt hoti identificati doar de specialisti adica de cei care scriu articolede zeci de ani pe acel domeniu).Hotii elevati se impart in doua categorii

  A. Hoti elevati originali : creaza entitati online prin maniera caracteristica dar nu aduc nimic nou ( ci doar invart sinonime + alte poze).Astfel ca continutul lor e original . Nu poti fi dati in judecata cu nimic. (copeiz baza de date slabute . ro si aduc ceva nou ,schimb o topica si nu ma poate da niemni in judecata .e motivul pentru care cei care castiga bani din comunitati online asteapta 1 -4 ani ca cineva sa scrie apoi ei vor copia totul .Astfel ca munca nu va fi de creatie ci de schimbare de topic)

  Hoti elevati corporativi: acestia modifica aritcolele exact ca cei “originali” insa adauga si propria lor nota : in partea de inceput a articolului fac o introducere despre subiect , iar la sfarsit incheie printr-o stire sau o nota de genul: sfat astfel incat sa para nu un articol original ci un articol corporativ ( adica creatie proprie cu amprenta experientei celui care il redacteaza)

  Astfel ca cei care copiaza si redau totul in stil corporativ, identifica pe unii care copiaza de la ei si ii arata cu degeteul numai si numai dupa ce au urcat atat de sus incat se pot crede napoleonii imperiului online romanesc.

  si din acea pozitie pot arata cu degetul pe oricine. In plus daca ei au ocupat tronul te asigur ca nua fost pe baza articolelor ci pe baza muncii de pr, de publciitate dar si a strategiilor de marketing.

  Problema de fond e urmatoarea:

  doar hotii fara scoala poti fi denumiti hoti si pot fi identificati su pusi unor aprecieri blamate de societatea online . In schimb hotii originali sunt cei care sunt identificati ca hoti doar de specialisti, intrucat pentru oamenii de rand( restul de 99,98 % din useri online) ii considera niste “Creatori Veridici”. Ba mai mult acestia prin forma lor de atac online, creaza ceva originar din ceva ce e copiat si nu e al lor. Dar ei prelucreaza forma finala de unde copiaza si astfel se prevaleaza de munca elaborarii de la zero a articolului.E motivul pentru care in urmatorii 4 ani vor aparea inca 20 comunitati online sin gastronomie, sin nutritie si fitness dar si in siteuri nisate. Tocmai pentru ca informatia e prelucrata si astfel e mult mai usor sa prelcurezi de la alticneva( furand) decat sa elaborezi de la zero. Ba mai mult, produsul final e atat de original incat nici nuti dai seama ca e copiat. In schimb tu ca specialist iti dai seama de “forma copiata” dar nu ai ce sa faci si nici nui sa te adresezi.

  Adevarata frica pentru constructorii de comunitati online nu sunt hotii fara scoala ci hotii elevati.

  Hotii fara scoala in 2 ani devin hoti elevati iar hotii elevati originali doar dupa 4 8 ani devin hoti elevati corporativi. Iar pe online-ul din Romania nu cred ca depaseste numarul de 40.

  [Răspunde]

Ai o întrebare/comentariu?