Vadmin.ro - Experiente in online … Acum lucrez impreuna cu Slabuta(.ro) la Slabute.ro

Watermark fizic

Protectie

watermark-bancnota-379x391 Watermark fizicWatermark fizic, se intelege un insemn/marcaj special aplicat pe un obiect “real”. In general, prin watermark fizic se subantelege, aplicarea pe hartie al unor insemne grafice, prin intermediul unei proceduri speciale de imprimare cu apa, cu cerneala speciala (vizibila sau invizibila) sau prin stantare, care pot fi vizibile fie cu ochiul liber sau doar in anumite conditii speciale.

Aceste insemne sunt aplicate pentru a proteja documentele (de valoare) impotriva copierii si a le verifica ulterior la autenticitate. De exemplu, este imposibil sa faci o copie fidela unei bancnote, deoarece la copiere, nu se vor copia si insemnele speciale de pe bancnota, care pot fi aplicate doar prin procedee speciale, care pot fi destul de complexe.

Cel mai probabil stiti sau ati auzit despre prezenta acetui tip de watermak pe: bancnote, buletine, pasapoarte, timbre, diplome, contracte, certificate, documente legalizate, etc. Fie prin analiza directa sau prin analiza cu o sursa de lumina speciala, aceste semne pot fi vazute.

Mai citiţi...

Ai o întrebare/comentariu?